Patru focare de coronavirus la Galați, în doar câteva zile

52
0
Share:
Sursă foto: Capital

Patru focare de infectări cu coronavirus au fost înregistrate, în doar câteva zile, la Galați. Cu 35 de cazuri noi în fiecare zi, acesta se situează printre județele/zonele unde numărul cazurilor noi înregistrate la fiecare 24 de ore este dublu față de numărul cazurilor din perioada de final a stării de urgență.

„Ultimele două focare au fost raportate la Spitalul Județean și la penitenciar”, a declarat Gabriel Avrămescu, prefectul de Galați, pentru Digi24.

La spital sunt infectate cu noul virus 33 de persoane, pacienți și cadre medicale. Persoanele au fost depistate în urma triajului epidemiologic care se face zilnic la intrarea în spital.

„În spitalul județean, infectarea s-a transmis prin persoane asimptomatice. Vorbim de o transmitere comunitară generată de această vreme favorabilă ieșirilor în aer liber și întâlnirilor”, a mai adăugat Gabriel Avrămescu, pentru aceeași sursă.

Prefectul de Galați a menționat că paturile de la anestezie și terapie intensivă sunt pline 100% și a ajuns la concluzia că „problema cea mai mare o reprezintă asimptomaticii, ei sunt factorul de răspândire care nu poate fi controlat”.

Digi24.

Share:

Lasă un răspuns