Universitatea Oxford vrea să recruteze peste 10.000 de persoane pentru cea de-a doua fază a unui studiu clinic

37
0
Share:
Foto: PSnews

Universitatea Oxford a anunțat, astăzi, că vrea să recruteze peste 10.000 de persoane pentru cea de-a doua fază a unui studiu clinic, care ”progresează foarte bine”, demarat pentru a dezvolta un vaccin împotriva noului coronavirus în parteneriat cu compania farmaceutică AstraZeneca.

În luna aprilie, Universitatea Oxford a demarat prima fază. Aceasta a  fost lansată pe o mie de voluntari cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani. „Următorul studiu va fi realizat pe un eşantion de până la 10.260 de adulţi şi copii”.

Pe parcursul fazei a doua, reacţia imunitară declanşată de vaccin va fi evaluată pe persoane cu vârste cuprinse de la cinci la 69 de ani.

Faza a treia va permite oamenilor de ştiinţă să măsoare eficacitatea vaccinului pe un grup amplu de voluntari cu vârste de cel puţin 18 ani.

Profesorul Andrew Pollard, într-o declarație pentru BBC,  a spus că este „foarte greu de ştiut momentul exact” când cercetătorii vor obţine „dovezile ce atestă că vaccinul funcţionează cu adevărat”.

Universitatea Oxford, al cărei proiect este finanţat şi de guvernul britanic, a încheiat un parteneriat cu laboratorul farmaceutic britanico-suedez AstraZeneca pentru fabricarea şi distribuirea în lumea întreagă a acestui vaccin în curs de dezvoltare. Vaccinul se bazează pe un adenovirus modificat, care îi afectează pe cimpanzei. El permite „generarea unei puternice reacţii imunitare după o singură doză şi nu este vorba despre un virus replicant”, care, totodată, „nu poate să provoace o infectare continuă la individul vaccinat”.

http://g4media.ro

Share:

Lasă un răspuns