Primăria Dorohoi: S-a semnat contractul de furnizare de echipamente pentru Covid-19

50
0
Share:
Sursă foto: MedicHub


Primarul municipiului Dorohoi, ing. Dorin Alexandrescu, a semnat astăzi contractul de furnizare de echipamente Real Time PCR pentru testarea COVID-19.

Echipamentele au o valoare de 289.705,50 lei și sunt achiziționate în cadrul proiectului Modernizarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Potrivit primariadorohoi.ro, acestea vor fi puse la dispoziția laboratorului din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi și vor fi operaționale începând cu data de 10 septembrie 2020 astfel încât să fie posibilă testarea privind infecția cu SARS COV-2.

„În acest moment toți pacienții sunt testați la Botoșani. Din septembrie noi ne vom pregăti cu cadre medicale care pot lucra la aparatele de testare. Vom încerca să trimitem la cursuri cât mai multe cadre medicale pentru a putea lucra eficient la aceste aparate. Astfel, va crește gradul de siguranță în spital atât pentru pacienți cât și pentru personal. Acesta este un pas înainte și aceste aparate deschid calea proiectului major de dezvoltare a blocului materno-infantil prin colaborarea Primăriei Dorohoi cu Ministerul Sănătății, care ne va ajuta și cu doatarea cu mobilier și aparatură”, a declarat pentru Dorohoi News dr. Valerian Andrieș, managerul spitalului din Dorohoi, conform Știri Botoșani.

Share:

Lasă un răspuns