O delegație de medici din Botoșani se opune revenirii pe funcţie a fostului manager

82
0
Share:
Foto: Digi24

O delegație de medici de la Spitalul Județean de Urgenţă”Mavromati” din Botoşani a solicitat, astăzi, preşedintelui Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, să nu dispună înlocuirea actualei echipe de management a unității medicale.

Medicii se opun revenirii pe funcţie a fostului manager Livia Mihalachi, care a fost suspendat de două ori, prin ordine ale ministrului Sănătăţii, atât pe perioada stării de urgenţă, cât şi pe perioada stării de alertă.

Potrivit Agerpres, cererea acestora vine pe fondul noilor prevederi legislative în baza cărora Parlamentul a încuviinţat starea de alertă şi care prevăd că „autorităţile publice locale, pentru unităţile sanitare din subordinea lor, exercită atribuţia de numire, suspendare şi eliberare din funcţie a persoanelor care ocupă funcţii de conducere în cadrul acestor unităţi, în condiţiile legii (…) Important era ca preşedintele CJ să cunoască punctul de vedere al cadrelor medicale”.

Președintele Consiliului Județeam susține că,  pe perioada stării de alertă, nu va înlocui actualul manager al SJU, dar că după expirarea acestei stări de alertă ar putea să se producă schimbarea.

Noi suntem în situaţie de alertă şi lucrurile rămân cum sunt la ora actuală. Conform Ordonanţei 70, rămâne actualul manager şi apoi vom vedea ce vom face. Noi trebuie să respectăm regulile şi legislaţia în vigoare. După starea de alertă, dacă nu apare altceva, doamna Mihalachi trebuie să revină pe post”, a afirmat Costică Macaleți, conform Agerpres.

Share:

Lasă un răspuns