Mieii de karakul, cumpărați de Paște de botoșăneni

Directorul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi din judeţul Botoşani, Ionică Nechifor spune că mieii din rasa karakul sunt printre cei mai căutați în perioada Paștelui, deoarece au proprietăți aparte față de carnea celorlalte rase de ovine.
„În mod categoric, mielul din zona noastră şi în special din rasa karakul de Botoşani are unele proprietăţi aparte faţă de celelalte rase existente şi, într-adevăr, este o delicatesă, mai ales pentru sărbătorile Sfintelui Paşte. De aceea, şi zona arabă preferă întotdeauna oaia karakul sau, cum spun ei, oaia cu coada grasă. Gustul este unul aparte, iar oaia karakul îţi permite să prepari carnea în grăsime proprie. Friptura de carne de miel este făcută în grăsime proprie, nu prin folosirea de uleiuri sau altceva”, a afirmat Ionică Nechifor, citat de AGERPRES.
Totodată, Nechifor a precizat că vrea să înființeze la Popăuți un centru autorizat pentru sacrificarea ovinelor, pentru ca populația să cumpere în mod obișnuit carne de miel.
Directorul Ionică Nechifor spune că, în fiecare an, unitatea de cercetare produce, în afară de mieii de carne, și miei pentru prăsilă și pentru cercetare, relatează AGERPRES