Managerul Spitalului de Urgență Botoșani a fost schimbat din funcție pentru a doua oară în mai puțin de o lună

Share:
Sursă foto:Stiri.botosani.ro

Livia Mihalachi, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, a fost înlocuită din funcţie pentru a doua oară în mai puţin de o lună.

Vineri seară, Centrul Judeţean de Comunicare a transmis o informare de presă potrivit căreia Mihalachi a fost suspendată din funcţie în baza unui ordin semnat de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. În locul ei a fost numit medicul chirurg Radu Malancea.

„Prin Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 679/15.05.2020, dna Livia Mihalache se suspendă din funcţia manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati pe perioada instituirii stării de alertă la nivel naţional, conform art. 21 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 70/2020. Prin Ordinul Ministrului Sănătăţii nr 680/15.05.2020, dr. Radu Malancea se numeşte în funcţia manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati pe perioada stării de alertă instituite în condiţiile Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 24/2020″, se arată în informare, conform Agerpres.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avertizat că Botoșaniul riscă să devină a doua Suceava. Peste jumătate dintre pacienții cu Covid-19 din județul Suceava erau cadre medicale ale Spitalului Mavromat. O asistentă medicală care lucra în cadrul acestui spital – în vârstă de 58 de ani – a murit zilele trecute, ineectată cu Covid-19. Cu câteva zile înainte ea fusese declarată vindecată de Covid-19.

Măsura înlăturării Liviei Mihalachi din funcția de manager are legătură cu maniera deficitară în care a gestionat situația de criză din cadrul Spitalului.

Share:

Lasă un răspuns