81 de locuitori dintr-un sat botoșănean, evacuați din cauza inundațiilor

14
0
Share:

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații  de Urgență (IGSU), Dorina Lupu, miercuri dimineață, 24 iunie, autoritățile din județul Botoșani au dispus evacuarea a peste 80 de persoane din satul Baraca din comuna Hudești, ca urmare a creșterii nivelului răului Prut la intrarea în țară.

Potrivit acesteia, acţiunea de evacuare are în vedere 47 adulţi şi 34 copii.

„Persoanele evacuate vor locui fie în casele proprietate, construite după inundaţiile din 2008 într-o zonă fără risc, fie la rude. O singură persoană care era în autoizolare la domiciliu a fost carantinată instituţionalizat. În cursul zilei de ieri (marţi – n.r.), ajutaţi de pompieri militari şi de membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Hudeşti, oamenii şi-au urcat în poduri bunurile materiale şi au dus animalele în zone sigure”, a afirmat Lupu.

La acţiunile de evacuare intervin 24 de pompieri militari şi voluntari din Hudeşti.

Conform datelor furnizate de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, miercuri, la ora 8,00, râul Prut măsura la Oroftiana 748 centimetri, cu 98 de centimetri peste cota de pericol, având tendinţa de creştere. De asemenea, tot miercuri dimineaţă, la Rădăuţi Prut, cota de inundaţie era depăşită cu 93 de centimetri, nivelul ajungând la 503 centimetri.

Share:

Lasă un răspuns