E.ON a oferit un sprijin financiar Spitalului Județean de Urgență Bacău în scopul achiziționării kit-urilor de testare

11
0
Share:
Sursă foto: Digi24.ro

Compania E.ON a oferit un sprijin financiar pentru achiziția de kit-uri de testare a coronavirusului Spitalului Județean de Urgență Bacău.

„Mulțumim angajaților E.ON care s-au gândit la noi. Datorită donației lor ne-am mărit capaciatea de testare PCR, fără a împovăra financiar unitatea.”, a declarat, Adrian Popa, managerul SJU.

Anual, în această unitate medicală, cu 1.200 de paturi, sunt internați aproximativ 75.000 de pacienți. Numai în județul Bacău au fost confirmate peste 400 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar nevoia de testare este ridicată.

Companiile E.ON din domeniile distribuției și furnizării de energie electrică și gaze naturale au alocat 500.000 de lei pentru susținerea spitalelor care au nevoie urgentă de aparatură de specialitate pentru tratarea bolnavilor și de echipamente de protecție a personalului medical.

O altă acțiune importantă, încheiată de curând cu succes, este campania „Dăruieşte Lumină”, prin care E.ON donează 250.000 kWh consumatorilor casnici și instituțiilor de învățământ sau sociale care au nevoie de ajutor în această perioadă marcată în toate planurile de efectele pandemiei COVID-19.

Totodată, continuă la nivelul angajaților acțiunea de strângere de fonduri pentru spitale, iar compania va dubla suma colectată.

Share:

Lasă un răspuns