Bacău: De luni, toate unitățile de învățământ din municipiul Bacău vor face cursurile online timp de 14 zile. Masca, obligatorie în toate spațiile închise și deschise din municipiu

Share:
Sursă foto: Digi24.ro

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bacău, întrunit vineri, 9 octombrie a.c. în şedinţă extraordinară de lucru, în sistem audioconferință, a adoptat Hotărârea nr.41, conform căreia toate școlile și liceele din municipiul Bacău vor face, începând de luni, cursurile în sistem online, timp de 14 zile. Potrivit aceleiași Hotărâri, activitatea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc și activitatea restaurantelor care își desfășoară activitatea în interior va fi suspendată timp de 14 zile de la adoptarea Hotărârii nr.41.

Potrivit Hotărârii nr. 41, luată vineri de către CJSU Bacău, la nivelul județului se instituie obligativitatea purtării măștilor de protecție în toate spațiile publice închise și deschise. În cazul nerespectării acestor măsuri, contravenienții sunt pasibili de sancțiuni în condițiile legii. În cazul unei suspiciuni de infectare cu SARS-COV2, persoanele în cauză se izolează într-un spațiu ales voluntar sau într-o unitate medicală specializată, după caz, până la primirea rezultatului testului epidemiologic, comunicând Centrului de Coordonare și Conducere a Intervenției Bacău (CJCCI) Bacău coordonatele de localizare a spațiului de izolare (adresa).

În cazul în care testul se efectuează la un laborator privat, persoana testată comunică, după efectuarea testului, de îndată, CJCCI Bacău coordonatele de localizare a spațiului de izolare ales voluntar (adresa) și se îndreaptă spre această locație, urmând itinerariul cel mai scurt.

Conform aceleiași Hotărâri, începând de luni, 12 octombrie a.c., unitățile de învățământ din municipiul Bacău vor efectua cursurile online, potrivit scenariului 3, pe o perioadă de 14 zile. Directorii unităților de învățământ preuniversitar, vor stabili pentru elevii din anii terminali (clasele a IV-a, a VIII-a și a XII-a) un program de recuperare a materiei în format „față în față” care va fi implementat, după terminarea perioadei în care cursurile se vor efectua on-line.

Totodată, în municipiul Bacău autoritățile au decis să suspende, pe o perioadă de 14 zile, activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc și a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare și comercializare a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice (restaurante, cantine etc.) în spații interioare. Fac excepție însă de la această măsură operatorii economici care deserversc unitățile de cazare specializate, precum hotelurile, pensiunile, căminele etc. pentru persoanele cazate în unitățile respective.

Cu excepția măsurilor privitoare la suspendarea cursurilor față în față în toate instituțiile din municipiu, prevederile prezentei hotărâri intră în vigoare la data publicării pe site-urile web ale ) Instituției Prefectului – Județul Bacău, Direcției de Sănătate Publică Bacău și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău.

Share:

Lasă un răspuns