Un magazin chinezesc din Focșani a fost închis din cauza abaterilor repetate

29
0
Share:
Foto: Financial Intelligence

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au închis un magazin chinezesc din Focșani pentru abateri repetate. Aceștia au descoperit, printre altele, depozitarea produselor alimentare în condiții improprii și vânzarea de jucării fără etichete traduse în limba română.

ANPC organizat o amplă acţiune de control menită să verifice respectarea legislaţiei în vigoare, în cazul comercializării de produse alimentare şi de jucării, în contextul apropiatei Zile Internaţionale a Copilului, care va fi sărbătorită la începutul săptămânii viitoare.  Aceștia au realizat 15 verificări la operatorii economici din Focşani, pentru nouă dintre acestea – finalizate până la această oră – fiind deja date amenzi în valoare totală de 39.000 de lei. “Sancţiunilor de până acum li s-a adăugat şi propunerea măsurii închiderii unităţii, pentru abateri repetate, aplicată unui magazin chinezesc din oraş”, se arată în comunicat, potrivit Antena 1.

Cele mai frecvente nereguli constatate de comisarii ANPC în privinţa comercializării produselor alimentare au fost utilizarea în scopul expunerii produselor spre vânzare a unor vitrine frigorifice nefuncţionale, neigienizate şi cu pete de rugină, neasigurarea condiţiilor optime de depozitare, în conformitate cu regimul de temeperatură indicat de producător, nemonitorizarea şi neînregistrarea temperaturilor spaţiilor frigorifice în termograme, lipsa buletinelor de verificare metrologică a cântarelor utilizate, conform România Liberă.

În verificările realizate au mai descoperit și comercializarea unor jucării periculoase, de tip yo-yo, de pe care lipseau numele şi adresa importatorului, marcajul CE sau prezenţa marcajului CE neconform şi comercializarea unor jucării de import fără etichete traduse în limba română.

http://romanialibera.org

http://a1/news/economic

Share:

Lasă un răspuns