Investiții de 3,4 milioane de lei la Ambulatoriul de Pediatrie al Spitalului Județean Focșani
Vineri, 6 martie, Consiliul Județean Vrancea a anunțat că ambulatoriul de Pediatrie al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani va fi modernizat și dotat în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene.
Valoarea totală a contractului de finanţare este de 3.433.675,77 lei, din care 2.403.573,05 lei valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, 961.429,20 lei din bugetul naţional şi 68.673,52 lei valoarea cofinanţării eligibile a beneficiarului.
„Obiectivul general al proiectului vizează creșterea eficienței energetice în clădirea publică Ambulatoriu de specialitate Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focşani, prin derularea de lucrări de intervenție cu scopul termoizolării clădirii, modernizării instalației de preparare și distribuire a agentului termic și a apei menajere, instalarea sistemelor de climatizare, modernizarea instalației de iluminat, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie, precum și alte lucrări conexe“, se arată într-un comunicat emis de Consiliul Județean Vrancea.
Obiectivul specific ale proiectului constă în reducerea cu minim 40% a consumului anual de energie primară până la valori de sub 115 kWh/mp/an și a consumului de gaze cu efect de seră pentru clădirea izolată termic Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focşani, – Ambulatoriu de specialitate Pediatrie până la valori de sub 28666,10 Kg/mp/an. „Prin aplicarea tuturor soluțiilor propuse în pachetul maximal de măsuri propuse se va obține reducerea consumului de energie termică pentru încălzirea spațiilor cu 75,97%, clădirea urmând să se încadreze în clasa energetică „B” cu o notă energetică 99,20 și un consum total anual specific de energie finală de 132,980 kwh/m2 /an, rezultând în final o clădire eficientă din punct de vedere energetic și din punctul de vedere al creșterii confortului utilizatorilor și al calității serviciilor de sănătate“, se mai arată în comunicat.
După implementarea măsurilor propuse în Pachetul Maximal de Măsuri, energia produsă din surse regenerabile va atinge un nivel de 21,83% din total consum de energie primară al clădirii reabilitate. Totodată, nivelul anual specific al gazelor cu efect de seră va fi redus considerabil. Grupul țintă identificat este reprezentat de persoanele care lucrează și se tratează în cadrul Ambulatoriu -pediatrie și care vor beneficia direct de lucrările de reabilitare termică ce se vor efectua.
Perioada de implementare a proiectului este de 46 de luni, respectiv între data de 01.04.2018 și data 31.01.2022.
Sursa: MonitoruldeVrancea.ro