Oraș din Vaslui, declarat zonă specială de siguranță

142
0
Share:

În urma conflictului de acum câteva zile, când aproape 200 de persoane s-au bătut în stradă, orașul Murgeni din județul Vaslui a fost declarat „zonă specială de siguranță publică” pentru o perioadă de 30 de zile. Polițiștii și jandarmii vor patrula zona.

Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, a explicat la Digi24, că această măsură a fost impusă „având în vedere riscul criminogen ridicat” din orașul Murgeni. Astfel, au fost suplimentate efectivele de ordine și siguranță publică cu polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali.

„Nu avem recomandări speciale (pentru localnici, n.red.) decât că trebuie să respecte prevederile legale în vigoare, să respecte indicațiile primite de la polițiști”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. 

Măsura a fost luată pe fondul conflictului spontan din seara de 4 iunie. „La fața locului s-au deplasat de urgență mai multe echipaje de poliție, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi și polițiști locali, care au intervenit promt și au aplanat conflictul, ordinea și liniștea publică fiind ulterior stabilită”, a mai adăugat Bogdan Gheorghiță. 

Nu a fost stabilit încă de la ce a izbucnit acel conflict, iar polițiștii au deschis un dosar penal care cercetează infracțiunea de tentativă de omor, uz de armă fără drept, tulburarea ordinii și liniștii publice. În acea seară au fost transportate patru persoane la spitalul din Bârlad. 

Ancheta este coordonată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Sursa foto: https://adevarul.ro

Share:

Lasă un răspuns