USV implementează cursuri care îi vor ajuta pe studenți să facă mai ușor tranziția spre piața muncii

45
0
Share:

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), împreună cu Universitatea de Vest din Timişoara, „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu şi „Eftimie Murgu” din Reşiţa, implementează în anul universitar viitor un set de cursuri transversale pentru studenţi, cu scopul de a-i ajuta în tranziţia mai uşoară spre piaţa muncii şi recuperarea după pandemia de coronavirus.

Potrivit USV, disciplinele propuse sunt facultative, gratuite şi oferă tinerilor competenţe transversale, ce prezintă relevanţă pentru activităţile şi ocupaţiile vizate de studenţi şi care vin să completeze competenţele cuprinse în planurile de învăţământ din universităţile menţionate, necesare într-un anumit context sau pentru stăpânirea unei situaţii/probleme şi care pot fi transferate în alt context.

Sursa citată precizează că, începând cu anul universitar 2020 – 2021, studenţii de la cursurile de licenţă şi masterat din cadrul USV vor avea posibilitatea să îşi formeze competenţe transversale, participând în cadrul proiectului european „Împreună universităţi şi angajatori”.

Este vorba despre un sistem integrat de programe educaţionale inovative (POCU 121030) la cursurile Munca în echipă, Tehnologii multimedia, Gândire critică şi Gestionarea eşecului în primul semestru şi Comunicare eficientă şi Stimularea creativităţii în semestrul II.

Totodată, studenţii vor putea beneficia în cadrul proiectului şi de activităţi precum Stagii naţionale de bune practici, Sesiune de consiliere pentru carieră, Sesiuni de consiliere pentru dezvoltarea tehnicilor de învăţare, Workshop-ul angajatorului sau Cursuri magistrale ale personalităţilor.

Înscrierile se pot face în perioada 1 – 30 iunie 2020.

Coordonatorul proiectului, prof univ dr ing L.Dan Milici, a declarat că aceste cursuri sunt concepute de specialişti la nivel naţional şi internaţional şi vor fi implementate de cadre didactice din USV şi speră ca 250 de studenţi să promoveze în anul universitar 2020 – 2021 cel puţin unul din cursurile propuse.

Share:

Lasă un răspuns