Etaj non-COVID, la Spitalul Județean Suceava

Share:

Valeriu Gavrilovici, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” (SJU), a anunțat marți, 30 iunie, într-o conferință de presă, că se va deschide un etaj pentru pacienții non-COVID, în instituția medicală.

Solicitarea de avizare a fost înaintată de actuala conducere a SJU către Direcția de Sănătate Publică Suceava. Astfel, etajul opt, unde a funcționat fosta secție de diabet, va primi pacienți non-COVID. 

„Vrem ca această secţie, împreună cu secţia de neuropsihiatrie infantilă, să devină un sector medical non-COVID, care să se adauge celor deja funcţionale de la etajele 6 şi 7 din aripa nouă. Astfel, vrem ca pe acest sector din aripa nouă să rămână preponderent pacienţi cardiologici, iar dincolo să fie toată patologia medicală, plus de diabet. În felul acesta sperăm să creăm noi fronturi de absorbţie a pacienţilor, pentru că, pe de o parte ne vom confrunta de mâine şi cu pacienţi cronici, programaţi nu numai cu urgente, astfel încât rulajul din sectorul tampon va fi mai mare, iar necesitatea de a transfera pe secţiile non-COVID va creşte şi ea”, a declarat Valeriu Gavrilovici în conferința de presă, conform Agerpres.

Directorul medical a explicat că o astfel de decizie era necesară deoarece se deschide Ambulatoriul de specialitate de la 1 iulie, iar adresabilitatea pacienților cronici va crește.

Sursa foto: https://www.newsbucovina.ro

Share:

Lasă un răspuns