Spitalul mobil de la Lețcani a primit vineri autorizația sanitară de funcționare

Share:
Sursă foto: News.ro
Consiliul Județean (CJ) Iași a anunțat vineri că spitalul mobil, cu 250 de paturi, din care 103 de anestezie și terapie intensivă (ATI), amplasat la Lețcani a primit autorizația de funcționare emisă de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași.
CJ Iași a transmis vineri că, cel mai mare spital mobil COVID-19 din Romania, cu 250 de paturi, din care 103 de ATI, a primit astăzi autorizația de funcționarea emisă de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași, la solicitarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.
Documentul stipulează faptul că „sunt îndeplinite prevederile reglementărilor sanitare în vigoare”, motiv pentru care spitalul mobil COVID-19, secție exterioară a celui de Boli Infecțioase poate primi deja primii pacienți.
„Iată-ne în fața unei misiuni îndeplinite cu succes, după o muncă de câteva luni, după eforturi considerabile. Acum spitalul poate primi primii pacienți. În acest fel Spitalul de Boli Infecțioase se va putea concentra și pe tratarea celorlalte boli din spectrul său specific de activitate, iar toate celelalte spitale suport vor putea reveni la normal. Oricât de greu a fost să deschidem această unitate medicală, privind retrospectiv, consider că sănătatea ieșenilor a meritat fiecare efort. Tot ce îmi doresc acum este să reușim să ținem sub control acest virus și să îi putem trata în cele mai bune condiții pe cei care au ghinionul de a contracta acest virus”, a afirmat președintele Consiliului Județean Iași Maricel Popa.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Spitalul mobil de la Iași a fost inaugurat pe 7 septembrie a.c. Acesta a fost achiziţionat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) EURONEST, cu fonduri alocate de consiliile judeţene din Iaşi şi Neamţ.
Share:

Lasă un răspuns