S-au finalizat lucrările la patru dintre etajele tronsonului III de la Spitalul pentru Copii ”Sf. Maria” din Iași

20
0
Share:
Sursă foto: Facebook Consiliul Județean Iași


Consiliul Județean Iași a anunțat pe pagina de Facebook că au fost finalizate lucrările la patru dintre etajele tronsonului III de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” din Iași, aflat în proces de reabilitare și modernizare.

„Spitalul de Copii este cel mai mare spital de pediatrie din Moldova și al doilea ca mărime din țară, aici sunt tratați anual peste 50 de mii de pacienți din întreaga regiune. Pentru prima dată în existența acestui spital am reușit să realizăm o renovare totală cu o finanțare din fonduri europene de peste 26 de milioane de euro. La finalizarea lucrărilor va fi unul dintre cele mai moderne spitale de pediatrie din România. Până în prezent au fost complet modernizate instalațiile de apă și canalizare pentru întreaga unitate medicală, pe acest tronson au fost refăcute instalațiile pentru energie electrică și comunicații, a fost consolidat subsolul și terasa superioară, a fost realizată o nouă compartimentare a secțiilor astfel încât acum saloanele au maxim trei paturi.
Spațiile beneficiază de un sistem de climatizare foarte eficient energetic prin controlul automat al temperaturii și umiditații din clădire, de la jaluzelele automate pâna la centralele de ventilare și purificare a aerului”, a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean, potrivit postării făcute de reprezentanții CJ Iași pe pagina de socializare.
Potrivit sursei, Spitalul de Copii din Iași dispune de 650 de paturi. Cele trei corpuri componente ale imobilului dat în folosință în anul 1970 au o suprafață utilă de 18.668,38 mp și nu au mai fost până acum reabilitate.
Mai multe detalii: Consiliul Județean Iași.
Share:

Lasă un răspuns