Ce se întâmplă în organism atunci când consumăm alimente bogate în grăsimi?
Foarte mulți oameni încearcă să evite să includă în alimentația lor mâncăruri cu foarte multe calorii, mâncăruri de tip fast food, băuturi carbogazoase sau dulciuri.
Nu ar trebui să le elimini complet, ci mai degrabă să păstrezi un echilibru și să alegi alternative sănătoase, un consum crescut de grăsimi poate duce la acumularea unor kilograme în plus, obezitate, boli de inimă sau chiar diabet.
Ce se întâmplă în organismul tău atunci când consumi alimente bogate în grăsimi?
1. Poți avea diverse probleme digestive. Grăsimile sunt destul de greu de digerat, iar din acest motiv, dacă le vei consuma în exces, te poți confrunta cu balonare, dureri de stomac, crampe sau chiar diaree.
2.Te vei îngrășa mult mai repede.
3. Pot crește riscul bolilor cardiace, medicii ne recomandă să reducem cât de mult putem din alimentația noastră mezelurile, semipreparatele, mâncărurile procesate, dulciurile, dar și lactatele.
4. Poți avea probleme cu tenul. Un studiu realizat la peste 5.000 de adolescenți a dezvăluit faptul că un consum regulat de grăsimi crește riscul de a avea acnee cu 17%.
5. Poate favoriza apariția diabetului. Conform unui studiu, persoanele care consumă grăsimi de 3 ori pe săptămână au un risc crescut de diabet de tip II cu 15%, iar persoanele care consumă de 7 ori cu 55%.
Experții ne dau și câteva alternative de grăsimi sănătoase, iar aici putem include avocado, măsline, pește gras, tofu sau diverse semințe, cum sunt cele de in, dovleac, susan sau de floarea soarelui.